Home » Cultuur

Cultuur

Bali een waar paradijs voor de echte cultuur liefhebbers

Historie

Tempels

De centrale plaats die religie inneemt in de Balinese cultuur blijkt uit de vele tempels die je overal op het eiland tegenkomt. Elke tempel heeft zo zijn eigen doel en in elk dorp zijn er verschillende zelfs elk gezin heeft één eigen tempel. De cultuur is nauw verbonden met de religie van het volk, het Hindoeïsme,er zijn wel duizenden tempels over heel Bali.

Enkele tempels:

• Pura Pulaki is een lokale tempel die begin 1980 hersteld is en nu het huis is van een grote groep apen. Enkele meters verder (100) vind je een verharde weg (3 km) die je naar Pura Melanting tempel leid, deze heeft een dramatische setting, word een donatie gevraagd.
• Pura Tanah Lot is een van de meest bezochte, vooral om zijn speciale ligplaats, in de zee. Word het meest bezocht met zonsondergang voor het spectaculair kleuren spektakel, maar is beste te bezoeken voor de middag, niet zo’n drukte en dan kun je door het laag tij naar de tempel toe wandelen, geen toegang voor toeristen.

Museums

De meeste museums zijn in Ubud te vinden en zijn meestal uitgestald met kunstvoorwerpen, beelden , schilderijen… Er zijn er enkelen die u iets meer bieden over de geschiedenis.

Enkele museums:

• Neferi Propinsi (Denpasar) deze is terug gerestaureerd in 1920 en werd dan voornamelijk gebruikt voor opslagruimte tot 1932 en is nu open voor het publiek. Er worden Balinese antieken en culturele objecten ten toon gesteld, er zijn meerdere gebouwen.
• Neka Art Museum (Ubud) is geopend in 1976 en gecreëerd door Suteja Neka, die een privé collectie had en dealde in Balinese kunst. Is de beste plaats om over de ontplooiing van de schilderkunst in Bali te leren.

Bevolking


Geboorte

Dit is de eerste ceremonie van elke Balinees, als de baby nog maar drie maanden is, zo willen ze de veiligheid van de baby garanderen. Na de geboorte worden er offers gebracht en na twaalf dagen is er een ceremonie voor de moeder en 42 dagen later een offerring voor de toekomst van het kind.

Trouwen

Van elke Balinees word verwacht dat ze jong trouwen, leeftijd hangt af van welke regio je afkomstig bent. Er zijn geen geregelde huwelijken maar wel in bepaalde status (rijkdom). De fatsoenlijkst manier om te trouwen is dat de ouders van de bruidegom naar de ouders van de toekomstige bruid gaan om daar een aanzoek te doen.

Crematie

Dit is de allerlaatste ceremonie die er gehouden word en vaak de grootste en het spectaculairste. Deze tocht is niet goedkoop en voor de minder welvarende zijn er dan ook alternatieve gevonden. De crematie word uitgesteld (de lichamen worden tijdelijk begraven) tot er nog meerdere overledenen zijn en zo de prijs te kunnen delen, dit kan zelfs jaren duren.