Home » Info Bali

Bali Info

Kaart Bali

Villa Bali Amber ligt in het Noorden van Bali, (Lovina), op deze kaart kunt u bekijken waar de Villa zich bevind, Aan de achterkant van de Villa hebt u een prachtig zicht op het mooie gebergte van Noord Bali en de bijhorende traditionele dorpjes omringd door de talloze druivengaarden waar deze streek van Bali zo bekend om staat.Aan de voorkant van de Villa heb je onmiddellijk toegang op het strand van de Bali Zee;

Afdruk kaart

Info Bali

Bali

Indonesië telt zo’n 13.700 eilanden, waarvan een duizendtal permanent wordt bewoond. Bali is maar een klein vlekje op de kaart van Indonesië (3.2 miljoen inw.), maar wel een van de bekendste en interessantste. Wat Bali onder andere zo bijzonder maakt is de religie, het Aguma Hindu Dhama, Bali is het enige eiland van Indonesië dat Hindoeïstisch is gebleven. wordt door vele beschouwd als een waar paradijs, dat is ook niet zo onbegrijpelijk als je kijkt naar de vele stranden, de optimale surfgolven en de prachtige landschappen die je op het eiland vindt. Een groot deel van het eiland is bezaaid met vulkanen en tempels die een heilige betekenis hebben voor de Balinezen.

Klimaat

Bali heeft een tropisch klimaat met een gemiddelde temperatuur van 30°C het ganse jaar door. Het enige verschil vind men in het droge en het regen seizoen; het droge (april-september) is globaal gezien iets zonniger en is minder vochtig (vochtigheidsgraad ligt tussen de 40 - 70%), terwijl in het regen seizoen (oktober-maart) meer kans is op regen en degelijk wat vochtiger. Er zijn zelfs merkbare variaties van temperatuur op het eiland, aan de kust is het normaal veel warmer dan in het binnenland maar door de constante bries die de zee met zich mee brengt is dat weer te verdragen. Als je land- inwaarts gaat ga je automatisch naar boven en zorgt de hoogte voor enige afkoeling, zelfs zo dat het op sommige tijdstippen echt frisjes kan zijn, best een vestje meenemen als je naar de hooglanden gaat.

Fauna & Flora

   
  • Fauna het eiland is geologisch jong en het meeste van de dieren zijn naar hier geïmmigreerd. Wat je veel kunt vinden zijn hagedissen in verschillend groottes en vormen (eten enkel insecten) Geckos deze dieren zul je meer horen (zegt echt geck- oh) dan ze te zien, vleermuizen vliegen ’s avonds geregeld uit, apen zijn vooral te zien in tempels maar ook aan de straatkant, dolfijnen zijn te bewonderen in de zee en ze hebben maar liefst een variatie van 300 verschillende soorten vogels.
 • Flora in Bali is het meer een monsoen dan een regenwoud, zodat ze zachte houtsoorten hebben in plaats van harde, de bomen zijn noodzakelijk voor hun houtbewerking industrie; meubels en beeldhouwwerken (Sumatra - Kalimantan). Er zijn planten die zelfs een grote economische invloed hebben; bamboe, groeit in verschillende variaties en word voor alles en nog wat gebruikt, vb. keukengerij, sateestokjes en zelfs gebruikt als een snaar voor enkele muziek
  • instrument (Balinees muziek). Je kunt in Bali bijna alle soorten van bloemen bekomen, enkele zijn seizoen gebonden en andere kun je alleen in de koelere streken bekomen. Bloemen zijn dan ook overal te zien, langs de straten en wegen zelfs in iedere tuin zijn ze aanwezig. Een van de veel voorkomende bloem is de orchidee, er zijn maar liefst 1000 verschillende soorten, echt een geneugte om dat de zien. Wat men ook veel terug vind is de waterlelie omdat er veel mensen een vijver hebben, hier moet men wel voorzichtig mee zijn, groeit enorm vlug en overwoekerd de andere planten vlug.

Voeding

De Balinese keuken is voor de meeste toeristen een volledig mysterie, voor de minder gevoelige kun je te aller tijden westers voedsel bekomen. Er zijn invloeden van Zuid India, Maleisië en Chinese gerechten, een zeer veelzijdige keuken en ook een heel lekkere. Hun ingrediënten zorgen er voor dat uw metabolisme veel sneller gaat, betere vertering. In elke maaltijd komen de volgende smaken terug; zoet, zuur, zout, pikant en bitter, dit is de basis van een gezonde maaltijd en een goede vitaliteit. Er worden uiteraard altijd verse ingrediënten en kruiden gebruikt, enkelen daarvan zijn; gember, chili, garnalen pasta, palm- suiker,kokosnootmelk en tamarin. Als je gaat uiteten wat je zeker eens moet doen, zul je versteld staan dat Bali zo goedkoop is zelfs de luxe-hotels vallen goed mee, niet te vergelijken in Europa, er zijn natuurlijk verschillende klassen maar overal even goed van eten, de Balinese kennen iets van lekker tafelen.

Nuttige tips

• Niet drinken van het kraanwater, enkel flessen (tandenpoetsen kan)
• Voor het autorijden heb je een internationaal rijbewijs nodig, te bekomen op uw gemeentehuis
• De rijstijl is aan de linkse kant zoals in Engeland, wees voorzichtig
• Je kunt euro’s wisselen en je kunt zelfs pinnen (vb. master card)
• Als dames zwemen we het liefst met bikini en niet toples (is toch nog een islamitisch land)
• Er is een tijdverschil te Bali van 7 uur- winter en 6 uur - zomer, later
• Voor vaccinaties moet je informeren bij het tropisch instituut, hepatitis A-B zijn altijd goed om te hebben, buiktiffus; vooral die gevoelig zijn aan de darmen
• Informeer naar uw verzekering wat deze op vakantie dekt, neem anders één extra
• Bij een ongeval is de toerist altijd in de fout, toeristen hebben geld